3055 Merlot-Petit Verdot

De Spaanse Juan Leon probeerde zoals velen zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. Hij kwam uiteindelijk terecht in Hollywood en werkte daar in het restaurant van Frank Sinatra en Joe DiMaggio. In dat restaurant ontmoette hij James Dean en samen met hem startte hij het restaurant La Scala. Dit restaurant was in de jaren '50 en '60 uitermate succesvol. Een goede wijn kon hij wel waarderen en de zoektocht hiernaar bracht hem weer terug in Spanje. Zo kwam hij in Torrelavit terecht, een domein met uitstekende terroirs en microklimaat. Topkwaliteit stond bovenaan, dus plantte hij wijnstokken die hij haalde van Chateau Lafite Rhotschild en Chateau La Lagune.

Dit is een blend van 60% Merlot en 40% Petit Verdot en de vinificatie vindt plaats gedurende 15 dagen middels een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens krijgt de wijn een lichte opvoeding van 2 maanden op gebruikte vaten. 

De wijn is diep rood van kleur met in de neus rijp rood fruit en zwarte peper. De afdronk start met een licht zoete toets, heeft een gemiddelde stevige structuur met zachte tannines. De afdronk is gemiddeld tot lang en het fruit komt hierin wederom terug. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen