Pinot Noir Santa Lucia Highlands

€29,99 €24,99

De Signature Series zijn het paradepaardje van Gina Gallo, de 3e generatie wijnmaker van de Gallo familie. Met deze wijnen wil zij terug naar de roots van haar familie, dus wijnen produceren in kleinere oplagen.

Santa Lucia Highlands is een heuvelachtig landschap in Monterey County AVA, Californië. In deze regio krijgen de druiven enerzijds de benodigde zonuren en warmte en anderzijds vindt er voldoende afkoeling plaats door de wind vanuit de Pacific. De wijngaarden hier zijn zuidoost-gericht en hebben daardoor een haast Bourgognestijl aan terroir. Hierdoor is deze wijngaard uitermate geschikt om Pinot Noir te verbouwen.

De druiven worden zo vroeg mogelijk op de dag geplukt. Daarna worden ze met de hand gesorteerd en ontsteeld om daarna te worden gefermenteerd in kleine tanks. Een deel daarvan wordt gefermenteerd met gedroogde druivensteeltjes om de complexiteit van de wijn te verhogen en om de wijn net wat meer tannines te geven. De wijn krijgt zijn opvoeding op zijn eigen lie om het een vollere, rondere smaak te geven. 

De wijn heeft complexe aroma's en smaken van kers, lavendel, granaatappel aangevuld toetsen van eik en vanille. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen