Reserva

Marqués de Riscal is één van de oudste wijnhuizen in Rioja en behoort nog steeds tot de betere producenten in Rioja en Rueda. Het is een huis dat zowel wijnen op de klassieke school maakt, maar ook zijn weg heeft gevonden in modernere wijnen.

De Reserva wordt gemaakt van wijnstokken van bijna 50 jaar oud en komen uit de regio Rioja-Alavesa. Deze wijn bestaat voor 90% uit Tempranillo aangevuld met 7% Graciano en 3% Mazuelo. Deze laatste 2 druiven zorgen voor meer kleuring en kruidigheid. 

Fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 26 graden en duurt maximaal 12 dagen. De wijn wordt eerst 2 jaar opgevoed op Amerikaans eik en blijft daarna nog minimaal 1 jaar in de kelder op fles. Het resultaat is een op en top Rioja wijn. Fris, elegant, fijn en uitermate geschikt om lang te bewaren. 

De wijn heeft een intense kleur en laat nagenoeg geen evolutie zien. In de neus komen geuren voor zoals zoethout, kaneel en zwarte peper, maar ook geconcentreerd rijp fruit. De afdronk is lang en laat een gebalanceerde wijn zien met mooie zuren en ronde tannines.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen