Sauvignon Blanc

Het wijngebied Friuili-Venezia Giulia ligt in het noordoosten van Italië aan de grens van Oostenrijk en Slovenië. Deze regio heeft een zeer rijke geschiedenis vanwege de strategische ligging van de havensteden Triëst en Venetië. Dat zijn altijd belangrijke doorvoerhavens geweest naar Midden- en Oost-Europa.

De streek heeft een zachtglooiend landschap. De bodem bestaat vooral uit kiezel, grind en zand op een ondergrond van leem met veel kalk en fosfor.

Tenuta Luisa is een wijnhuis wat al ruim 80 jaar wijn maakt in deze regio. Ze hebben ongeveer 85 hectare aan wijngaarden en produceren ruim 350.000 flessen. 

De vinificatie van deze Sauvignon Blanc heeft plaatsgevonden door middel van koude schilweking; een statische klaring van de most bij lage temperatuur, en de vergisting in roestvrij staal gedurende 12 dagen. Vervolgens heeft de wijn 6 maanden gerijpt op de fijne lie en tenminste 2 maanden op de fles.

Deze wijn is perfect om nu te drinken. Ideaal als aperitief, maar ook als begeleider bij geitenkaas, frisse salades of een gegrilde vis.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen