Vinya Gigi Chardonnay Single Vineyard

De Spaanse Juan Leon probeerde zoals velen zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. Hij kwam uiteindelijk terecht in Hollywood en werkte daar in het restaurant van Frank Sinatra en Joe DiMaggio. In dat restaurant ontmoette hij James Dean en samen met hem startte hij het restaurant La Scala. Dit restaurant was in de jaren '50 en '60 uitermate succesvol. Een goede wijn kon hij wel waarderen en de zoektocht hiernaar bracht hem weer terug in Spanje. Zo kwam hij in Torrelavit terecht, een domein met uitstekende terroirs en microklimaat. Topkwaliteit stond bovenaan, dus plantte hij wijnstokken die hij haalde van Chateau Lafite Rhotschild en Chateau La Lagune.

Deze prachtige wijn is een 100% Chardonnay genaamd naar zijn dochter (Gigi) die gemaakt wordt van oude stokken. De opvoeding gebeurt de eerste 6 maanden op Frans eik op haar eigen lie en vervolgens krijgt de wijn nog 6 maanden flesrijping. Deze wijn krijgt zowel de alcoholische als malolactische gisting. 

De wijn is geel van kleur en heeft in de neus prachtige aroma's van tropisch fruit en vanille met toast. Absoluut een mooie wijn.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen