Vinya la Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva

De Spaanse Juan Leon probeerde zoals velen zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. Hij kwam uiteindelijk terecht in Hollywood en werkte daar in het restaurant van Frank Sinatra en Joe DiMaggio. In dat restaurant ontmoette hij James Dean en samen met hem startte hij het restaurant La Scala. Dit restaurant was in de jaren '50 en '60 uitermate succesvol. Een goede wijn kon hij wel waarderen en de zoektocht hiernaar bracht hem weer terug in Spanje. Zo kwam hij in Torrelavit terecht, een domein met uitstekende terroirs en microklimaat. Topkwaliteit stond bovenaan, dus plantte hij wijnstokken die hij haalde van Chateau Lafite Rhotschild en Chateau La Lagune.

De druiven van deze Cabernet Sauvignon komt uit de wijngaard Vinya La Scala. Een kleine wijngaard (8 ha. groot) genoemd naar het restaurant wat hij had in de VS. Het terroir van deze wijngaard is rotsachtig met kalk en klei. De wijnstokken zijn ruim 50 jaar oud.

De wijn bezit een diepe, donkere kersen kleur. In de neus ervaar je de tonen van rijp zwart fruit, vanille en tabak. Dit is een 100% Cabernet Sauvignon welke een fermentatie ondergaat van 18 dagen. Vervolgens ondergaat de wijn een houtrijping van 27 maanden in Frans eik en dan een flesrijping van minimaal 3 jaar.

Dit is echt een topwijn die alleen in de beste jaren wordt gemaakt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen